Hjälp – Corona viruset är här!

Det är ändå lite komiskt från min synvinkel att det blev just Italien som under helgen blev de land med flest Coronavirus fall utanför Asien. I fredags var det bara 3 sjuka och idag är siffran uppe i 230 sjuka, 7 dödsfall och 12 städer är satt i karantän – och allt det här i norra delen av Italien, inte alls långt ifrån Genova där jag är bosatt. Efter ha varit sjuk i 5 månaders tid så kändes slaget från Corona lite som ”det fattades bara det”…, och för att enbart tänka egoistiskt så är det helt sjukt att jag två gånger blivit stoppad från att åka ifrån Italien pga min nuvarande sjukdom och nu hamnade i den här sistsen också.

Igår stängdes skolorna här i Genova och helt surrealistiskt började folk tömma matbutiker och apotek på basvaror. Det är helt omöjligt att få tag på skyddsmasker och desinfektionsmedel då allt redan är slut och priserna på internet är nu skyhöga – 60 euros för en liten flaska med desinfektions gel. Är det inte sjukt?

Min fråga är nu – stanna i Genova eller trotsa min hjärtläkare och flyga till Sverige? Jag är inte speciellt rädd för själva viruset mer de faktum att det senare kanske blir svårt att resa runt i världen om man kommer ifrån Italien – så som USA har blockat resenärer från Kina att komma in i landet. Kanske inte värt att chansa?